het Eiland

Kreta, bakermat van de Europese cultuur, driehonderd dagen zon per jaar, hoge bergen, diepe kloven en meer dan duizend kilometer kust. Verdeeld over vier provincies. Kortom veel te groot om op één week tijd te ondekken. We doen ons best maar zullen zeker nog eens moeten terugkomen.

Het vervoer

De auto is op het uitgestrekte eiland het beste vervoermiddel. Voor ons stond het klaar in de haven en afleveren deden we op het vliegveld. Kreta is rustig en het is dan ook fijn om rond te rijden. De afstanden zijn goed te overbruggen alleen daalt de snelheid door de schoonheid van het eiland.

Het Hotel

Akrogila Beach een prachtig hotel met zeer mooie studio's pal aan het strand van Malia. De eigenares is duidelijk aanwezig om de gasten met brio te verwennen. Toplocatie voor een correcte prijs. Nu nog die Nederlandse handdoekenleggers op de strandstoelen verwijderen.

Knossos

Het grootste en machtigste paleis van koning Minos. Is de meest bezochte plaats op Kreta.Knossos Knossos
Een stad waar ooit 12.000 mensen hebben gewoond
is vernietigd door een tsunami na de ontploffing van de vulkaan op Santorini . Voor ons was het een prachtige uitstap.

Rethymno en Chania

Rethymno heeft een prachtig Venitiaans fort, de oude binnenstad vertoont veel Turkse invloeden. De binnenhaven is omzoomd met tientallen restaurants. Toch wel een drukke stad. Chania straalt meer rust uit en lijkt gezelliger.

Foto's Kreta

Zicht op Elounda Beach Resort Melaatseneiland Spinalonga Haven van Chania
Verkoop van natuursponsen Ruïnes van Knossos Matala, Kreta