Het Eiland

Naxos is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Het is bergachtig, hoogste punt is de zasberg met 1003 mt. In de valleien heb je olijfbomen, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Buiten de havenstad Chora is het eiland zeer rustig.

Het vervoer

Huur een scooter. Vergeet de quad en leuke buggy's. Met de scooter,minimum 200 cc, geraakt je overal en heb je geen parkeerproblemen. De andere speeltjes hebben veel problemen met het bergachtige landschap. Een auto is natuurlijk ook een goede beslissing.

het Hotel

Plaza Beach is een zeer mooi hotel pal aan het zandstrand van Plaka. Het zwembad en aanpalmende bar is super. Prijs kwaliteit echt top. De kamers zijn goed uitgerust en hebben allemaal een terras met zicht op zee. Alle service is aanwezig.

Terras in de oude hoofdstad Chalki, NaxosDe zomer is nog steeds ver weg maar we houden het droog. De scooter op en cruisen maar. Naxos is ruwer en bergachtiger dan Paros. We bezoeken Chalki, de oude hoofdplaats, Apeiranthos, Ano Sagri, Filoti een bergdorpje aan de voet van de hoogste berg Zas. We rijden ondanks onze GPS verloren maar rijden over bergpassen en komen kleine dorpjes tegen. Het panorama is overweldigend. Dit is pas vakantie. Onze laatste dagen is de zon van de partij en we genieten volop.

Patatasporos is een restaurant op wandelafstand van ons hotel, aan het strand van Agia Anna Agia Anna
Een idyllisch haventje met een prachtig zandstrand
Romantiek ten top
. Hier wordt je honderd jaar, het lekkere eten, de ondergaande zon, beter kan het niet.

Foto's Naxos

Zicht op de havenstad Chora Plaza Beach Hotel Griekse gastronomie in Patatosporos
Gezellig pleintje in Filoti Naxos De duinen van Aliko Naxos Panorama Naxos