Het Eiland

Paros is het derde grootste eiland van de Cycladen. Het landschap vertoont valleien met wijngaarden en olijfgaarden. Mooie witte dorpjes met smalle straatjes. Prachtige zandstranden en kristalheldere baaien. Net voor de kust ligt het zustereiland Antiparos.

greeka.com

Website Greeka.comMisschien wel de beste website voor informatie over Griekenland en zijn eilanden. Je kan er reizen uitstippelen, hotels boeken en zo veel meer. Wij hebben er ferry tickets en onze auto op Kreta mee geboekt.

het Hotel

High Mill een zeer gezellig en rustig familie hotel op wandelafstand van de haven Parika. De ganse familie werkt mee om het hotel draaiende te houden. Mooie verzorgde kamers met uitzicht over de baai. Mooi onderhouden zwembad.

De volgende dag starten we richting LefkesLefkes
Rustend tegen de flank van het 755 mt hoge Agioi Pantes
, de oude hoofdstad van het eiland. Het ligt aan de rand van het gebergte. Kleine straatjes en mooie pleintjes zijn het decor van het charmante stadje.

Opgestaan met een stralende zon trekken we richting Antiparos. Met de scooter op de boot voor een tochtje van een 15 minuten. Het dorpje stelt niet veel voor, bars, restaurants en winkeltjes. Maar de zon schijnt volop en we genieten. Terug op Paros bekijken we het kitesurfenKitesurfen
een fasinerende sport voor jong en oud
www.paroskite.gr
op het strand van Pounda . Het is een sport voor jong en oud maar het is verbazend hoe behendig de jongste onder hen wel zijn. We nemen een plaats in een echte beach bar en genieten van een Mythos, een Grieks biertje.

Foto's Paros