het Eiland

Santorini voorstellen is moeilijk, iedereen kent de foto's, het is uniek. Het eiland heeft de vorm van een halve maan ontstaan uit een ontploffing van een vulkaan. Santorini bezoeken is totaal anders dan naar de prentjes kijken. Het heeft een diepe indruk op ons achter gelaten.

Het vervoer

Het eiland is slechts 25 km van noord naar zuid en telt slechts één hoofdweg. Je rijdt als het ware boven op een richel met de zee steeds in zicht. De scooter kreeg opnieuw de voorkeur, zo kan je de kleine weggetjes volgen en prachtige plaatsen ontdekken.

het Hotel

Samson's Village in Perrisa. Klein gezellig hotel met studio's. Ontving in 2014 het "Certificaat van voortreffelijkheid" van Tripadviser. De uitbater, een jonge Griek, kent nog niet alle knepen van het vak maar de ongedwongens sfeer maakt het best gezellig. Goede service

Perrisa

Strand met wandeldijk in PerrisaKrijgt in reisgidsen niet zo'n goede commentaar maar het is juni en de massa is nog niet aanwezig. Zo heb je steeds plaats in één van de vele restaurants aan het strand. Het stadje stelt niet veel voor, een wandeldijk vol met shops en restaurants en een mooi zwart zandstrand Wandeldijk met gezellige restaurantjes aan het strand van Perrisa. Niet meer niet minder, goed voor een dagje "hacer color".
Achter de heuvel ligt oud Thera, een archeologische site. Wij zijn er niet geraakt maar het blijkt de moeite.

Foto's Santorini

Zicht op de haven Athinios, Santorini Klaar voor een etentje Fira, Santorini
Klokkentorentje in Oia, Santorini Oia, Santorini Oia, Santorini